icon Hopp til innhold
40 000+ FORNØYDE KUNDER

Røde nupper etter barbering

Røde nupper dukker ofte opp etter barbering. Ved barberering kan huden bli irritert, og når hårene begynner å vokse ut igjen kan det dannes røde nupper. Disse kan være både ubehagelige og irriterende å ha med å gjøre – men heldigvis finnes det flere løsninger på problemet.

Så hva kan man gjøre med røde nupper etter barbering? Les videre for å høre våre råd.

Unngå røde nupper etter barbering

Du kjenner kanskje igjen følelsen. Du har akkurat barberet deg, og umiddelbart ser du at røde nupper begynner å dukke opp. Du rekker knapt å kle på deg før de røde nuppene kommer frem. Slik kan det i hvert fall føles iblant.

Men det finnes gode råd for å motkjempe de irriterende nuppene som oppstår som en reaksjon på hårfjerning. Særlig barbering forårsaker disse problemene. Selv om barbering er en fast hverdagsrutine for mange, er det også den hårfjerningsmetoden som kan irritere huden mest.

Heldigvis er det flere ting du kan gjøre for å unngå å irritere huden og dermed forebygge røde nupper.

Fem gode råd mot røde nupper

Det finnes mange gode kjerringråd og dyre kremer du kan bruke hvis du vil unngå røde nupper. Det aller beste du kan gjøre, er å la være å barbere deg.

Men vi vet godt at dette ikke er et realistisk alternativ for alle. Mange klarer ikke å la være å barbere seg. Dessverre er ikke friksjonen fra barberbladet alltid så skånsom mot huden. Hvis håret i tillegg er krøllete, eller hvis huden er sensitiv, så kan røde nupper være et stort problem.

Derfor får du her fem tips for å forebygge røde knopper.

#1

Unngå å barbere for ofte

Hvis du har en tendens til å få røde nupper, bør du unngå å barbere deg for ofte. Desto oftere du barberer deg, jo mer irritert blir huden.

#2

Hvis du skal barbere deg, gjør det ordentlig

Alltid bruk et rent barberblad, og skyll bladet i kaldt vann etter hver barbering. På den måten unngår du at det samler seg bakterier som kan irritere huden din i barberutstyret ditt.

#3

Skyll området med kaldt vann

Det er kanskje ikke det mest behagelige, men det kan være en god idé å skylle huden med kaldt vann etter barbering. Vannet vil skape en kjølende effekt, som igjen vil redusere rødhet og lindre hudens irritasjon.

#4

Bruk fuktighetskrem

Etter en dusj kan du forsiktig tørke huden og påføre en skånsom krem på området du har barbert. Det er viktig å sørge for at huden ikke blir for tørr hvis du vil unngå røde nupper.

#5

Gi det tid

Røde nupper bør hele av seg selv, og mens de gjør det bør du unngå å barbere det sensitive området ytterligere.

Hvor kan man få røde nupper etter barbering?

Hvordan fjerne røde nupper etter barbering?

Dessverre finnes det ingen kjapp løsning for å fjerne røde nupper. De kløende nuppene går som oftest bort av seg selv, men det finnes heldigvis noen ting du kan gjøre for å behandle og forebygge dannelsen av nye.

Si farvel til røde nupper for alltid

med permanent hårfjerning

Hvis du vil slippe å bekymre deg for røde nupper igjen, finnes det heldigvis en varig løsning. Med permanent hårfjerning trenger du ikke tenke på å forebygge eller behandle inngrodde hår.

Les mer

Inngrodde hår – slik håndterer du dem!

Inngrodde hår – slik håndterer du dem!

Et inngrodd hår – eller folliculitis, som er den medisinske begrepet – ser vanligvis ut som en liten kul eller kvise under huden. De er irriterende og kan gjøre vondt, men du kan faktisk enkelt beh...

Les mer
Røde nupper etter barbering

Røde nupper etter barbering

Røde nupper dukker ofte opp etter barbering. Ved barberering kan huden bli irritert, og når hårene begynner å vokse ut igjen kan det dannes røde nupper. Disse kan være både ubehagelige og irriteren...

Les mer
Dyptgående og effektiv smertebehandling med ems

Dyptgående og effektiv smertebehandling med ems

EMS (Elektrisk Muskelstimulering) teknologi har revolusjonert tilnærminger til muskeltrening, rehabilitering og smertelindring. Ved å bruke elektriske impulser for å stimulere muskler, tilbyr EMS b...

Les mer
x