icon Hopp til innhold
40 000+ FORNØYDE KUNDER

FÅ VAKKER HUD AV NATTESØVNEN DIN

9 TIPS FOR BEDRE SKJØNNHETSSØVN

Rett før leggetid er et av de viktigste tidspunktene for å ta vare på huden din. Når vi sover, restituerer musklene seg og hjernen blir uthvilt. Faktisk heles hver eneste celle i kroppen under søvnen, og cellene i ansiktshuden er intet unntak. Derfor er det utrolig viktig å forberede ansiktshuden på det stedet der du tilbringer en tredjedel av livet ditt - i sengen. I dette blogginnlegget går vi gjennom 9 konkrete tips du kan bruke for å våkne opp vakrere hver dag.

Ved å praktisere effektiv hudpleie hver dag før din velfortjente skjønnhetssøvn, kan du forvente en vakrere og mer levende glød hver dag, samt en hud som holder seg ung, vakker og smidig betydelig lenger. Det handler ikke bare om å bruke de riktige produktene, men også om å pleie huden konsekvent hver dag. Gjør du det, kommer du aldri til å angre. Her er våre beste, konkrete tips til hvordan du enkelt kan få skjønnhet og helse inn i skjønnhetssøvnen.

PLEIE ANSIKTSHUDEN FØR LEGGETID

Uansett om du bruker sminke eller ikke, eller om du sliter med akne eller lignende, er det viktig at du husker å rense ansiktshuden før sengetid. Rensing hjelper med å:

Rense porene. Når du fjerner sminke, døde hudceller og talg, får ansiktshuden endelig mulighet til å puste. For å oppnå en effektiv rens med dermatologisk dybde, kan du med fordel bruke MicroDerm én til to ganger i uken.

Fjerne fett og talg fra huden. Selv om du har tørr hud, vil du ha litt naturlig oppsamlet fettstoff på huden når dagen er omme. Hvis dette ikke vaskes bort, kan det tilstoppe porene og føre til akne og kviser. Rensing før sengetid sikrer at dette fettstoffet ikke rekker å skape problemer i løpet av natten for deg og huden din.

Forebygge rynker. Hvis ikke huden renses, kan det føre til for tidlig aldring og utvikling av rynker, etter hvert som huden mister fuktighet og livlighet over tid.

Forfriske huden - og sinnet ditt. Huden din vil se mykere og renere ut etter at nattlig rens har fjernet smuss fra huden. I tillegg vil du føle deg friskere, renere og penere når du legger deg for å sove.

Til tross for fordelene er det dessverre mange av oss som lever så travle liv at vi ofte forsømmer å rense ansiktshuden når dagen er over.

Hvis vi ikke tar vare på huden ordentlig når vi er unge, vil vi angre på det senere. Samtidig er det aldri for sent å begynne med en skikkelig hudpleierutine. Men hvordan kan vi rense huden ordentlig når vi verken har tid eller penger til å kjøpe en masse dyre skjønnhetsprodukter?

Våre tips

1. Gi deg selv tid. Ofte hopper vi over kveldsrutinen rett og slett fordi vi er for slitne etter en hektisk dag. Vi anbefaler å gjøre hudpleien til en prioritet, til tross for at man reiser eller kommer sent hjem. Når man vet hvor lang tid hudpleien tar, bør man flettet inn tiden i kveldsrutinen. Tar hudpleien 10 minutter, slå av TV-en og legg deg 10 minutter tidligere. Huden vil takke deg dagen etter - og også på lengre sikt.

2. Bruk de rette produktene. Hvis du av og til har lurt på hvorfor det er forskjell på dagkrem og nattkrem, så skyldes det at huden er mer gjennomtrengelig om natten. Dette betyr at huden lettere tar opp aktive ingredienser i løpet av natten enn om dagen, derfor er de produktene man bruker før sengetid veldig viktige. Huden mister imidlertid også en del fuktighet i løpet av natten. Vi anbefaler derfor at man bruker sine mest potente hudpleieprodukter før sengetid og bruker en tyngre ansiktskrem for å holde fukten inne. De lettere produktene bør brukes om dagen. Opplever du begynnende aldringstegn, kan vi anbefale Cellcare repair creme m. villros, som er spesialdesignet for å booste hudens kollagenproduksjon og naturlige regenereringsevne.

3. Gi deg selv en ansiktsbehandling. Som nevnt over er huden mer gjennomtrengelig på de mørke timene av døgnet. Derfor er dette det perfekte tidspunktet å forkjæle seg selv med en ansiktsmaske eller gi seg selv en effektiv diamantpuss med damp og celle-regenerende krem ved hjelp av vår Spapakke til kun 1.765 kr.

SPA-PAKKEN

Varmt vann på ansiktshuden bidrar til å få huden til å slappe av og åpne porene, slik at de lettere kan renses for smuss, talg og bakterier. Damp, med sin høyere temperatur, fungerer enda bedre enn varmt vann, og vil også få deg til å slappe av og føle deg vel før sengetid. Du kan med fordel bruke vår Nano-Ionic Facial Steamer, som også er inkludert i spapakken.

Se produktet

VÅRE TIPS

4. Dobbelrens. Selv om du har renset huden én gang, er det ikke sikkert at huden er 100% ren. Én vask er ofte ikke nok til å fjerne all talg, døde hudceller eller sminke. Mye sminke er laget for å holde i 12-24 timer. Derfor anbefaler vi at man alltid renser dobbeltt for å være sikker på at huden er helt ren.

5. Skyll og tørk riktig. Husk alltid å skylle ansiktet grundig etter å ha brukt ansiktsrens. Huden trives ikke med at rense- og såperester blir igjen over natten. Deretter er det selvsagt viktig å tørke ansiktet. Vær forsiktig med å bruke samme håndkle hver dag, da det kan hope seg opp bakterier i det fuktige miljøet. Vi anbefaler derfor å bruke et helt friskt håndkle eller et stykke silkepapir til å tørke ansiktet med.

6. Bruk en silkepute eller silkeputetrekk. Silke frastøter fuktighet og holder huden din like fin som da du la deg. Dette motvirker også at bakterier hope seg opp i trekket, noe som er tilfellet med mange andre typer putetrekk. Vurder derfor å skaffe et silkeputetrekk.

7. Drikk et (lite) glass vann. Som nevnt tidligere mister huden din en del fuktighet i løpet av natten. Derfor bør du drikke vann før leggetid, så huden lettere kan opprettholde fuktigheten. Pass på å ikke drikke for mye, da du ellers risikerer å måtte opp for å gå på do om nettene.

8. Luft ut på kvelden. Kjemikalier fra rengjøring, støv, støvmidd og annet kan hope seg opp i løpet av dagen. Beskytt derfor huden mot dårlig luftkvalitet ved å lufte ut på kvelden, og du vil våkne med fin hudglød.

9. Sov lenge (og bedre). Jo lenger du sover, jo lengre tid har kroppen og huden til å gjøre seg klar for en ny dag. Dette resulterer i en penere og mer levende hudglød. Dessverre er det langt fra alle som får de magiske 8 timene hver natt. Her er noen tips du kan bruke for å sove mer og få mer ut av søvnen:

9.1 Slå av alle skjermer 90 minutter før leggetid. Bruk tiden på å lese en bok eller prate med dine nærmeste. 9.2 Gå til sengs til samme tid hver dag. 9.3 Fjern all elektronikk fra soverommet. 9.4 Ta magnesiumtilskudd ca. 30 minutter før leggetid. Magnesium bidrar til bedre søvnkvalitet. 9.5 Bruk mørklagt gardiner og demp lyset på kvelden om mulig. 9.6 Få dagslys i løpet av dagen (helst tidlig). Dagslys er med på å regulere din naturlige døgnrytme. 9.7 Unngå koffein på ettermiddagen. Koffein har en halveringstid på ca. 5 timer. For eksempel: Hvis du drikker dobbel espresso kl 17, vil du fortsatt ha koffein i blodet kl 22. Dette tilsvarer at du akkurat har drukket en vanlig espresso, som kan påvirke nattesøvnen. Prøv derfor å kun innta koffein på formiddagen.

BONUSTIPS: FÅ TAK I LAVENDELPLANTENS EGENSKAPER

Duften av lavendel er kjent for sin avslappende effekt. Lavendel har vist seg å senke blodtrykket og hjertefrekvensen, noe som er optimalt for en god natts søvn. I tillegg har lavendel en fantastisk farge som du vil sette pris på hver morgen.

GÅ TIL PRODUKTET

Les mer

Alt om Diamantslibning i eget hjem

Alt om diamantsliping i ditt eget hjem

Ved diamantsliping brukes et skånsomt slipeverktøy for å fjerne det øverste hudlaget. Det kan eksfoliere huden, redusere aldringstegn, viske ut pigmentflekker og arr og bidra til at hudtonen og tek...

Les mer
Er IPL hårfjerning farligt?

Er IPL-hårfjerning farlig?

Laserhårfjerning er populært blant mennesker som ønsker en løsning for hårfjerning som er mer permanent enn andre metoder. Bruk av laser for hårfjerning fungerer ved å forhindre hårsekkene i å dann...

Les mer
x