icon Hopp til innhold
40 000+ FORNØYDE KUNDER

Artikkel: IPL OG SOL - KAN IPL BRUKES OM SOMMEREN?

IPL OG SOL - KAN IPL BRUKES OM SOMMEREN?

For å unngå uønskede bivirkninger, anbefales det å unngå intens soleksponering 1 uke før og 24 timer etter behandling med IPL Hårfjerning.  Det anbefales imidlertid å unngå intens soleksponering 2 uker før og 48 timer etter behandlingen for sikkerhets skyld. Dette betyr at soling og solarium bør unngås i denne perioden.

Det er imidlertid fortsatt tillatt å oppholde seg utendørs i solen hvis man bruker solkrem med minimum faktor 30.  Det er viktig å merke seg at disse forholdsreglene kun gjelder for områdene på kroppen der IPL-behandlingen er blitt utført eller skal utføres.

Hvorfor kan man ikke sole seg under IPL-behandling?

Når huden din blir eksponert for solens stråler, oppstår det skade i vevet.  For å beskytte huden ytterligere mot solens stråler, produserer huden mer melanin, som gir huden sin mørkere farge.

Men huden har fått en mini-skade som må heles før man kan bruke IPL på huden, da huden er ekstra sårbar.  Det er viktig å følge forholdsreglene selv om man ikke er solbrent, da huden kan ha fått skade fra soleksponering.

Kan man ikke bruke IPL om sommeren?

Jo, det er mulig å bruke IPL-hårfjerning om sommeren, men det er viktig å beskytte de behandlede områdene mot solens stråler ved å bruke solkrem, minimum faktor 30.

Vi anbefaler imidlertid å unngå IPL-behandling i ansiktet om sommeren, da det kan være vanskelig å unngå solens stråler i uken før behandlingen.

Områder som armhuler og intimområdet er gode å behandle om sommeren, da de vanligvis er mindre eksponert for sollys.

IPL-behandling tar normalt noen måneder å fullføre, så hvis du vil ha silkeglatte ben om sommeren, er det best å starte behandlingen om vinteren eller høsten.

Hvis du har en tendens til å få en mørkere hud om sommeren, anbefaler vi å vente med behandlingen, da den økte mengden melanin i huden kan gjøre behandlingen mindre effektiv.

Hva med selvbruning?

Når du bruker selvbruning, aktiverer det pigmentet i overhuden på samme måte som solen gjør det.  Derfor er det viktig å unngå å bruke selvbruning en uke før behandlingen, på samme måte som om du hadde fått sol.  Selvbruning kan påvirke kontrasten mellom huden og hårene og dermed gjøre IPL-behandlingen mindre effektiv.

Hvis du allerede har brukt selvbruning, er det en god idé å vente minst en uke etter siste påføring før du starter en IPL-behandling. På den måten kan du være sikker på å oppnå det beste resultatet.

Les mer

Fordelene ved et Infrarødt Saunatæppe

FORDELENE VED ET INFRARØDT SAUNATEPPE

Når hverdagens stress blir for mye, er det viktig å ta et skritt tilbake og ta vare på seg selv. En måte å gjøre dette på er å investere i et infrarødt badstuteppe. Stadig flere bruker infrarøde ba...

Les mer
gua sha guide

VEILEDNING: GUA SHA - DIN VEI TIL NATURLIG VAKKER HUD

Les mer
x